Vejledning til nytårs take-away 2022

Vejledning og inspiration til nytårsmenu 2022

  • Tak fordi I har købt jeres nytårsmenu hos os. Vi anbefaler, at du læser alt dette igennem, inden I påbegynder jeres aften. 😊
  • Vi ønsker jer en god aften.
  •  
  • Når du kommer hjem.
  • Pak det hele ud, og sæt det hele på køl, udover brød og tuile til desserten

Forret

Skaldyrsbisque med stegte kammuslinger, fennikel og urtesalat.

Alle elementerne til forretten har et grønt klistermærke.

  1. Tænd ovnen på 190 grader. Dup brødet med en lille smule vand og lun brødet i den forvarmede ovn i 5-7 min.
  2. Hæld skaldyrsbisquen i en gryde og varm den op, ved svag varme under omrøring. Pas på den ikke brænder på.
  3. Kammuslingerne steges på en meget varm pande i lidt fedtstof i ca. 1 min. på hver side.

Anretning:

Anret kammuslingerne i bunden af skålen, fennikel ovenpå, og pynt af med urtesalat. Hæld gerne suppen i inde ved bordet, så man kan nyde anretningen.

  • Man kan med fordel bruge opvarmede tallerkener til denne ret.

Hovedret

Kalvemørbrad med solbærglace, syltede solbær, selleripuré, kartoffel croquette og

stegte svampe med timian.

Alle elementerne til hovedretten har et rødt klistermærke.

  1. Tag kødet ud af køleskabet ca. 30 min, før I vil begynde på hovedretten.
  2. Tænd ovnen på 190 grader. Når ovnen er varm kan du sætte kartoffel croquetten ind. Den skal varme i ca. 10-15 min. Pas på med at give den for lang tid, da den kan sprække.
  3. Hæld saucen i en gryde og varm den stille op.
  4. Selleripuréen kommes i en gryde og varmes let. Den brænder nemt på, så hold godt øje med den.
  5. Sæt mørbraden ind i ovnen i 7-10 min., afhængigt af hvor rødt kødet skal være. Lad kødet hvile i samme antal min. som tiden i ovenen.
  6. Steg svampene med timian på en varm pande med rigeligt fedtstof. Tilføj salt og peber efter smag.

 

Anretning:

Placer selleripuréen på tallerkenen, derefter kartoffel croquetten, mørbraden og de stegte svampe ved siden af. Hæld saucen ud over mørbraden.

  • Man kan med fordel bruge opvarmede tallerkener til denne ret.

Dessert

Chokoladebar med brownie og mørk chokolademousse, eksotisk kompot, passionfrugtcreme og tuile. Alle elementerne til desserten har et blåt klistermærke

Anretning:

Tag chokoladebaren ud af køleskabet, placer denne på tallerkenen, lav “dupper” med passionfrugtcremen, anret den eksotiske kompot ved siden af, sæt tuile på toppen.

 

God fornøjelse

Bedste nytårs hilsner Restaurant Nordatlanten